Duitslands toonaangevende luidsprekerontwikkelaar FinkTeam met in-house high-end transducers

Het team rond luidsprekercoryfee Karl-Heinz Fink is al tientallen jaren één van Europa’s meest toonaangevende ontwikkelaars van luidsprekerkasten in allerlei prijsklassen. Nadat het Fink-team zijn knowhow, ervaring en perfect uitgeruste simulatie- en meetfaciliteiten ter beschikking had gesteld aan talrijke fabrikanten, presenteerde het bedrijf op de High End 2017 het prototype van zijn eigen referentieluidspreker.

 

 

 

„WM-4′ is de naam van het model in kleine series dat hieruit is voortgekomen, en het is de beste luidspreker die het Fink-team momenteel vervaardigt. Een jaar later volgde de ‚BORG‘, een kleinere luidspreker qua constructie en prijs – en het begin van de samenwerking met IDC Klaassen voor de distributie van Fink-team-modellen in Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. En met het derde model, genaamd KIM, heeft het Fink-Team onlangs de eerste eigen compacte luidspreker op de markt gebracht.

 

NIEUW: BORG EPISODE 2

„Couldn’t be better?
Well, we mastered it.“ Finkteam

De Borg van FinkTeam is een tweeweg vloerstaande luidspreker met een 10,25 inch mid/bass driver met hoge output en een Air Motion Transformer (AMT) tweeter.

De Borg is een belangrijke ontwerpuitdaging omdat het niet eenvoudig is om een 10,25 inch mid-bass driver, zij het een extreem fijne, te combineren met een tweeter. Het combineren van de twee drivers om een vlakke frequentierespons te bereiken en, nog belangrijker, een langzame, vloeiende afname van midrange/tweeter in de powerband is een belangrijke technische prestatie. Er is geen off-axis gat in het midrange effect.

De lage frequentie tuning van de Borg is ontworpen om een budgetvriendelijkere luidspreker te zijn dan de WM-4, om gewicht en drama aan muziek toe te voegen, maar zonder een totale diva te zijn als het aankomt op plaatsing in de ruimte.

Natuurlijk is hij niet zo goed als de WM-4, maar hij vereist ook geen grote ruimte en de beste versterkers en bronnen. Geloof ons als we zeggen dat de Borg de uitdaging aangaat met de beste elektronica, maar die is niet nodig om van Borg’s talenten te genieten.

 

Meer informatie over Fink-team-producten staat op onze speciale Fink-team-website

 

VIP-Winkel

De producten die IDC Klaassen op de markt brengt, kunt u bij tal van hifi-retailers bekijken en beluisteren. Gebruik onze dealerzoeker rechtsboven om de dichtstbijzijnde FinkTeam-dealer te vinden.

Bijzonder toegewijde VIP-retailers met FinkTeam BORG en KIM in de demonstratie zijn:


Contactpersoon: Freek van Ham

st. Ceciliastraat 285038 HA Tilburg
Telefoonnummer: 013-5443510
Internet: www.iear.nl
E-Mail:iear@iear.nl

Bereikbaarheid:
Van maandag t/m donderdag vanaf 09.30 uur tot 18.00 uurVan vrijdag t/m vrijdag vanaf 09.30 uur tot 21.00 uurVan zaterdag t/m zaterdag vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur

Mediathek

De luidsprekerpeepshow - pure technologie zonder marketing gemeenplaatsen
HiFi PiG's Stuart chats with loudspeaker design legend Karl-Heinz Fink about the new Borg Episode 2 loudspeaker at Munich High End 2023.
FinkTeam Borg in detail gepresenteerd
Karl-Heinz Fink brengt de nieuwe Finkteam Borg Episode 2 naar de High End München 2023. DUITS!
Finkteam BORG EPISODE 2 op HIGHEND 2023

Downloads

Produktregistrierung

  PERSOONLIJKE GEGEVENS  PRODUCTGEGEVENS

  merk*:  Geef een serienummer op:

  en upload een factuur*:  *Invoer vereist